Egyiptomi embercsempészt fogtak a rendőrök Fejér megyében

2022. 01. 30., v - 12:16
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A sofőr olasz felségjelzésű autójában két illegális migránst szállított.

A Fejér megyei rendőrök 2022. január 30-án 11 óra 45 perckor az M8-as autópálya 82+600-as kilométerszelvényében, a Pentele hídon ellenőriztek egy olasz honosságú járművet, amelyet egy 35 éves egyiptomi sofőr vezetett.

A járműben egy egyiptomi és egy magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon az egyiptomi sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.