Elfogott embercsempészek és feltartóztatott illegális migránscsoportok Csongrád-Csanád megyében

2022. 04. 09., szo - 06:43
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak négy embercsempészt, továbbá nagyobb csoportokban, 102 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Honvédség járőrei a cseh és osztrák rendőrökkel, valamint a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával együttműködve 2022. április 8-án 22 óra és április 9-én 6 óra között öt csoportban, összesen 95 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, tunéziai, marokkói, líbiai, algériai, szenegáli és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályok megfelelően jártak el.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2022. április 9-én 2 óra 15 perckor Zákányszék külterületén ellenőriztek egy osztrák honosságú személygépkocsit, amit egy osztrák állampolgárságú nő vezetett. Mellette ülő férfi utasa török állampolgár, aki aki érvényes okmányokkal rendelkezik. A járműben további négy, magát töröknek valló férfi is tartózkodott, azonban ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A 27 éves sofőrt és 26 éves társát az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították. Ellenük embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei 2022. április 9-én 3 órakor Szeged belterületén ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit, amit egy magyar állampolgárságú férfi vezetett. Mellette ülő női utasa szintén magyar állampolgár. A járműben három, magát szírnek valló férfi is tartózkodott, azonban ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
Az 54 éves sofőrt és 32 éves társát az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították. Ellenük embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.