Elfogták a menekülő embercsempészt az M1-es autópályán

2022. 03. 23., sze - 10:57
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy román honosságú járművet ellenőriztek, amiben nyolc illegális migráns is utazott.

A rendőrök az M1-es autópálya 85-ös kilométerszelvényében intézkedés alá vontak egy román honosságú személygépkocsit 2022. március 23-án 8 óra 35 perckor. A járművezető, egy 21 éves román állampolgár még a guruló járműből kiugrott, majd elszaladt. A mozgásban lévő gépkocsija egy rendőrautónak ütközött, a balesetben személyi sérülés nem történt. A járműben nyolc, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A román férfi a menekülés közben az autópálya sávjain is átfutott. Nem sokáig élvezhette a feltétlen szabadságát, ugyanis a rendőrök őt bekerítették és alig 20 perc alatt Kisigmándon elfogták.   

A járőrök az embercsempészt az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempésszel szemben a nyomozók büntetőeljárást indítanak.

1

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.