Elfogták a menekülő embercsempészt az M1-es autópályán

2022. 03. 23., sze - 10:57
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy román honosságú járművet ellenőriztek, amiben nyolc illegális migráns is utazott.

A rendőrök az M1-es autópálya 85-ös kilométerszelvényében intézkedés alá vontak egy román honosságú személygépkocsit 2022. március 23-án 8 óra 35 perckor. A járművezető, egy 21 éves román állampolgár még a guruló járműből kiugrott, majd elszaladt. A mozgásban lévő gépkocsija egy rendőrautónak ütközött, a balesetben személyi sérülés nem történt. A járműben nyolc, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A román férfi a menekülés közben az autópálya sávjain is átfutott. Nem sokáig élvezhette a feltétlen szabadságát, ugyanis a rendőrök őt bekerítették és alig 20 perc alatt Kisigmándon elfogták.   

A járőrök az embercsempészt az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempésszel szemben a nyomozók büntetőeljárást indítanak.

1

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

90 helyett 188

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett két sofőr Vas vármegyében.

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.