Elfogtak egy embercsempészt Dusnoknál

2021. 09. 28., k - 19:42
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Őrizetbe vették azt a német férfit, aki 14 illegális migránst szállított.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának járőrei 2021. szeptember 28-án 19 óra 10 perckor az M9-es autóúton – Dusnok térségében – intézkedés alá vontak egy járművet, amelyet egy német férfi vezetett. Rajta kívül a járműben további 14 külföldi tartózkodott, akik pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőr a gyanú szerint a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A férfit a rendőrök előállítják és őrizetbe veszik. Kihallgatását követően a nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határmenti együttműködés

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok Szegeden fogadta román partnereit.