Elfogtak egy embercsempészt és illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

2022. 06. 24., p - 06:17
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az éjszaka során elfogtak egy embercsempészt és 155 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával, valamint az osztrák és cseh rendőrökkel együttműködve 2022. június 23-án 22 óra és június 24-én 6 óra között 150 illegális migránst tartóztattak fel Röszke, Mórahalom és Öttömös külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, pakisztáni, afgán, tunéziai, indiai és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. június 24-én 2 óra 45 perckor Ásotthalom külterületén ellenőriztek egy cseh honosságú Skoda Octavia típusú gépjárművet és annak ukrán sofőrét. A jármű átvizsgálása során a rendőrök az autóban a sofőrön kívül további 5 határsértőt találtak, akik magukat török állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az egyenruhások a 39 éves ukrán férfit előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el..

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem adta meg

Egy személygépkocsi vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az útkereszteződésbe, hogy baleset lett a vége.

 

Remekül szerepeltek

Az előkelő hatodik helyen végzett a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csapata az országos strandröplabda bajnokságon.

 

Felismeri?

A győri nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.