Embercsempész Bács megyében

2022. 01. 26., sze - 19:38
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy bolgár embercsempész 10 indiai férfit akart jogellenesen átjuttatni a határon.

Egy bolgár állampolgárságú férfi jelentkezett belépésre 2022. január 26-án 18 órakor Tompa Közúti Határátkelőhelyen egy bolgár rendszámú tehergépkocsival. A NAV munkatársainak ellenőrzés során az autó rakterében kialakított dupla padlózat alatt 10 indiai állampolgárságú férfit találtak, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A gyanú szerint a sofőr az illegális migránsoknak segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A sofőrt előállították, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. Az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az út vége

Büntetőeljárás indul egy 22 éves magyar sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Ittasan vezettek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 23 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 20. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.