Embercsempész Baján

2019. 12. 10., k - 16:40
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A sofőr nyolc illegális migránst szállított.

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. december 10-én 10 óra 40 perckor Baján egy német rendszámú autót ellenőriztek.

A rendőrök intézkedés alá vonták a jármű vezetőjét, aki egy német tartózkodási engedélyt adott át. A sofőrrel utazó - magukat szír állampolgárnak valló - nyolc külföldi sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a járművezető segítséget nyújtott abban, hogy a jogellenes határátlépést követően Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak a férfiak.

A sofőrt a rendőrök előállították a Bajai Rendőrkapitányságra. Vele szemben embercsempészés miatt indított büntetőeljárást a főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatják ki. Őrizetbe vételét követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.