Embercsempész bukott le Tolna megyében

2022. 05. 19., cs - 14:40
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Dunaszentgyörgy térségében állítottak meg a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei egy taxit, melyben a sofőr 5 illegális migránst szállított.

A Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaitól kapott információ alapján a Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei 2022. május 19-én 13 óra 55 perc körüli időben az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán a 120-as kilométerszelvénynél lévő Szentgyörgyi pihenőben ellenőriztek egy magyar rendszámú taxit. A járművet egy 60 éves magyar férfi vezette, aki az autóban utasként 5 illegális migráns férfit szállított. A külföldiek szír állampolgárnak vallották magukat, személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

kép

Az illegális migránsokat előállítják a Szekszárdi Rendőrkapitányságra, majd a szükséges eljárási cselekmények elvégzését követően a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a magyar férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető eljárást indítanak. Előállítása folyamatban van, gyanúsítottkénti kihallgatására a későbbiekben kerül sor. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam