Embercsempész és határsértők Bács-Kiskun megyében

2021. 10. 26., k - 06:15
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ukrán férfit a rendőrök őrizetbe veszik, a migránsokat pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 26-án 0 óra 10 perckor Bátmonostor térségében 20 külföldit tartóztattak fel, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

A Bajai Rendőrkapitányság járőrei 2021. október 26-án 2 óra 45 perckor az 52-es számú főút 55-ös kilométerénél, Solt térségében ellenőriztek egy járművet, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A furgon rakterében a rendőrök 12 határsértőt találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A 31 éves sofőrt az egyenruhások előállították, és ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. A férfit kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe veszik és kezdeményezik letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam