Embercsempész okozott balesetet Zala megyében - frissített

2022. 08. 24., sze - 09:31
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Nem állt meg a rendőri jelzésnek, tovább közlekedett, majd Kispáliban árokba hajtott.

A rendőrök 2022. augusztus 24-én, éjjel 1 órakor Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton akartak intézkedés alá vonni egy tehergépkocsit, azonban a gépjármű vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, és továbbment, majd Kispáli, Kossuth Lajos utcában árokba hajtott. A járműből két személy elmenekült, felkutatásukat nagy erőkkel megkezdték a rendőrök.

A járműben további összesen 36 fő, magát indiai és pakisztáni állampolgároknak valló férfi utazott. A baleset során 11 személy könnyebben megsérült, őket kórházba szállították.

Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

A balesetet szenvedett gépkocsiból elmenekült két ember közül az egyiket a rendőrök 2022. augusztus 24-én elfogták. A 23 éves litván állampolgárságú embercsempész a gyanúsított kihallgatást követően őrizetbe lett véve.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újra járható a 48-as főút

A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, a félpályás útlezárást 15 óra 45 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

 

„Jó buli” volt

A rendőrök néhány nap alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit.

 

Őrizetben egy ózdi díler

A rendőrök elfogtak egy ózdi drogterjesztő férfit, akit elfogása után gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.