Embercsempész rendőrkézen

2022. 11. 23., sze - 07:09
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A román férfi 40 illegális migránst akart jogellenesen kivinni az országból.

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának jelzése alapján, az M1-es autópálya 73-as kilométerszelvényében állítottak meg egy román hatósági jelzésű kistehergépkocsit 2022. november 23-án hajnalban. A járműben a sofőrön kívül 40, szomáliai és szír állampolgárságú személy utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. A járőrök őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A 22 éves román állampolgárságú járművezetővel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

 

 Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.