Embercsempész Székesfehérvárnál

2022. 01. 18., k - 07:00
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán állították meg azt a személygépjárművet, amelynek szerb vezetője öt illegális migránst szállított.

A rendőrök 2022. január 18-án 1 óra 14 perckor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján az M7-es autópálya 63+500-as kilométerszelvényében, Székesfehérvárnál ellenőriztek egy Balaton irányába haladó, szerb honosságú gépjárművet és annak 50 éves szerb állampolgárságú sofőrjét.

A jármű utasterében öt, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért őket az egyenruhások a jármű vezetőjével együtt elfogták, és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Feloszlatták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság feloszlatta az Erzsébet hídon szervezett jogellenes gyűlést.

 

5 órán belül elfogták a rablót

A gyanú szerint a 42 éves férfi két alkalommal is pénzt követelt, amit a félelemben lévő sértett átadott. A telefont is elvette az áldozatától. Az oroszlányi rendőrök öt órán belül elfogták az elkövetőt, akit őrizetbe vettek.

 

Megfogva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a cseh sofőr ellen, aki 19 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Ittas volt a sofőr

Véget ért a ma reggel Paksnál történt baleset helyszínelése a 6-os főúton.