Embercsempész Tompánál

2022. 01. 17., h - 16:18
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A csomagtartóban bújt el a vietnámi nő.

Egy vietnámi férfi belépésre jelentkezett 2022. január 17-én 15 óra 20 perckor a Tompa Közúti Határátkelőhelyen egy lengyel rendszámú személyautóval. Az ellenőrzés során a csomagtartóban egy vietnámi nőt találtak, aki magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A gyanú szerint a sofőr az illegális migránsnak segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jusson, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A sofőrt előállították, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. Az illegális migránssal szemben idegenrendészeti eljárást indítanak.

 Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az út vége

Büntetőeljárás indul egy 22 éves magyar sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Ittasan vezettek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 23 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 20. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.