Embercsempészek rendőrkézen

2020. 11. 13., p - 10:49
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Tíz illegális migránst szállított gépkocsijában egy szlovák sofőr.

Négymegyés akció keretében – a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján – a rendőrök az M1-es autópálya 73-as kilométerszelvényében 2020. november 13-án 9 óra 45 perckor ellenőriztek egy szlovák honosságú, szlovák állampolgár által vezetett – feltehetően előfutó – személygépkocsit. Ezzel egy időben a rendőrök egy kisteherautót is megállítottak, ami a személygépjárművel együtt közlekedett. Ennek sofőrjét, egy 41 éves szlovák férfit, valamint a mellette utazó 23 éves szlovák nőt, illetve a kocsiban tartózkodó – magát szír állampolgárnak valló - kilenc férfit és egy gyerekkorú fiút szintén igazoltatták.

A kisteherautó tíz utasa magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudta, ezért a rendőrök őket, valamint a sofőröket és a szlovák nőt is elfogták, majd előállítják a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Mindhárom szlovák állampolgárral szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indul eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

10 percen belül a helyszínen

Tűz ütött ki egy bölcskei háznál, a dunaföldvári rendőrök egy asszonyt mentettek ki, majd megkezdték az oltást.

 

Finn módszerrel ellenőriztek

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.