Embercsempészek rendőrkézen

2022. 01. 20., cs - 11:07
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A járőrök két albán férfit fogtak el Kópháza térségében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak jelzését követően, akik hét illegális migránst akartak Ausztriába szállítani.

A NAV járőrei 2022. január 20-án 10 órakor az M85-ös autóúton, Kópháza térségében egy albán honosságú személygépkocsit állítottak meg. Az autót egy 24 éves albán férfi vezette, mellette szintén albán társa ült, és a járműben további hét migráns utazott, akik  – magukat afgán állampolgárnak vallották – azonban személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök mindkét embercsempészt elfogták, és az illegális migránsokkal együtt a Soproni Rendőrkapitányságra előállítják őket.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel és társával szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pontymentés

A rendőrök tetten érték a halőrök segítségével azt a férfit, aki a nyékládházi Gólem tavon - tilalom idején - kifogott egy méretes pontyot. A „sértett” az összefogás eredményeként visszakerült az élőhelyére.

 

Büszkék vagyunk rájuk

Szabadidejükben mentettek életet a mezőtúri rendőrök. Az életmentés jutalmat érdemelt.