Embercsempészeket és illegális migránsokat fogtak Veszprémnél

2022. 02. 07., h - 22:11
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 2 embercsempésszel és 2 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek.

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján 2022. február 7-én 20 óra 42 perckor Veszprém határában állítottak meg egy lengyel rendszámú autót. A gépkocsit egy ukrán állampolgárságú 27 éves nő vezette és rajta kívül a járműben tartózkodott 31 éves honfitársa, illetve kettő, magát szír állampolgárnak valló személy. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A sofőrt és társát előállították, velük szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

migránselfogás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pofátlan pacákok

Két gyöngyösi férfit a bűnügyi felügyelet sem tartotta vissza az újabb bűncselekménytől.

 

Békéscsabán a Mikulás is csat(t)lakozott

A rendőrség egész évben kampányolt azért, hogy minél többen bekössék a biztonsági övet. A piros ruhás, nagy szakállú megköszönte a kékeknek, hogy szorgalmasan dolgoztak a jó ügyért. Azoknak pedig, akik hallgattak a rendőrökre és bekötve autóztak, ajándékot adott.

 

Fociztunk

A Honvéd Arrabona Sportegyesület Borbála-napi helyőrségi kispályás labdarúgó tornát rendezett Győrben, amelyre a Győr-Moson-Sopron vármegyei rendőrök is beneveztek.