Embercsempészeket fogtak el Csongrád-Csanád megyében

2022. 02. 20., v - 06:25
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak három szlovák férfit, akik ellen embercsempészet miatt indult eljárás Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. február 20-án 0 óra 20 perckor Mórahalom külterületén ellenőriztek egy szlovák honosságú Fiat Ducato Maxi típusú gépjárművet. A járművet egy szlovák állampolgárságú férfi vezette. Az autóban és annak környékén a járőrök 18 illegális migránst tartóztattak fel, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A jármű előtt láthatóan egy személyautó is haladt. A Volkswagen Passat típusú szlovák honosságú autót a Makói Rendőrkapitányság járőrei néhány perccel később állították meg Domaszék külterületén. A benne ülő további két szlovák állampolgárt a járőrök igazoltatták, majd a másik jármű sofőrjével együtt a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították őket. A 20, 23 és 24 éves férfiak ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jelentkezzen, ha látta!

A bicskei rendőrök közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény szemtanúinak felkutatásában kérik a lakosság segítségét.

 

Lezárt akta: visszajárók

A Makói Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást két fiatalkorú ügyében, akik parfümöket loptak Makón.