Embercsempészt és migránsokat fogtak el az M30-as autópályán a rendőrök

2022. 07. 07., cs - 08:53
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ukrán sofőrt - aki autójában 32 illegális migránst szállított - Ináncs külterületén fogták el a járőrök.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Bűnüldözési Osztálya jelzése alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Encsi Autópálya Alosztály járőrei 2022. július 7-én 7 óra előtt az M30-as autópályán - Ináncs közelében - állítottak meg egy cseh honosságú gépjárművet. Az autót egy ukrán állampolgárságú férfi vezette, amelynek rakterében 32 külföldi tartózkodott.

A magukat szír állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így a rendőrök a sofőrrel együtt előállították őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az ukrán sofőr ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

képképképkép

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam