Embercsempészt fogtak a 64-es számú főúton, Enying belterületén

2020. 11. 28., szo - 21:33
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A sofőr hat illegális migránst szállított autójában.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály információja alapján a Fejér megyei rendőrök 2020. november 28-án 20 óra 30 perc körül, a 64-es számú főúton, Enying belterületén ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit. A járműben a 46 éves német illetőségű sofőrön kívül további 6 férfi tartózkodott, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

A személygépjármű utasait - akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni - a rendőrök a gépjármű vezetőjével együtt elfogták, előállításuk pedig folyamatban van a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrt zaklattak

A rendőrök elfogták azt a két pécsi férfit, akik szidalmaztak és fenyegettek egy szolgálaton kívüli rendőrt.

 

Fókuszban az ittas sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhat ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év tizenegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.