Embercsempészt fogtak el a rendőrök az M1-esen, Tata térségében

2020. 12. 02., sze - 17:00
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

17 illegális migránst szállított gépkocsijában egy román sofőr.

Négymegyés akció keretében – a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján – a rendőrök az M1-es autópálya 73-as kilométerszelvényében 2020. december 2-án 15 óra 40 perckor ellenőriztek egy román  honosságú személygépkocsit. A jármű utasterében 17, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott. A külföldi utasok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért az egyenruhások őket, valamint az autó 32 éves román vezetőjét elfogták, és előállítják a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A gépjármű sofőrjével szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indul eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.