Embercsempészt fogtak el Csongrád-Csanád megyében

2022. 05. 24., k - 12:47
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogtak egy embercsempészt és 20 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az Üllési Polgárőrséggel együttműködve 2022. május 24-én 10 óra 5 perckor Üllés külterületén ellenőriztek egy bolgár honosságú Fiat Ducato típusú gépjárművet, amit egy 42 éves bolgár állampolgárságú férfi vezetett. A jármű rakterében további 20 utas tartózkodott. A csoport tagjai közül négyen indiai, hatan pakisztáni, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.
Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  
A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szent László-napi koszorúzás

A határőrök védőszentjének napja alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a határőrség egykori országos parancsnokságán.

 

Lopás miatt keressük őket

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik két férfi azonosításában, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy betörtek egy mórahalmi büfébe, ahonnan készpénzt loptak el.

 

Rendőrkézen a rabló

A szegedi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy fiatalt, aki kirabolt egy nőt Szegeden.

 

Lezárt ügyek: Nem mind ezüst, ami fénylik

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfival szemben folytatott le, aki ezüst érméknek nevezett hamisítványokkal csapta be vásárlóját.

 

Ittas és bódult sofőrök rendőrkézen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 27 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 25. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Kerékpárt lopott, keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik a felvételeken látható férfi azonosításához.