Embercsempészt fogtak el Csongrád-Csanád megyében

2022. 06. 29., sze - 16:30
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogtak egy román állampolgárt, aki 33 illegális migránst akart Nyugat-Európába szállítani.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel és a polgárőrökkel együttműködve 2022. június 29-én 15 óra 50 perckor Szeged-Szőreg belterületén ellenőriztek egy magyar honosságú, IVECO gyártmányú gépjárművet. Az ellenőrzés során az egyenruhások az autóban 33 határsértőt találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol ellene embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a sorozatelkövető

A szolnoki nyomozók többrendbeli lopással gyanúsítanak három helyi férfit, akik közül a 29 éves gyanúsítottat őrizetbe vették.

 

Gyümölcsöző együttműködés

A nagylaki rendőrök román kollégáikkal együttműködve 75 migránssal szemben intézkedtek Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.