Embercsempészt fogtak el Csongrád-Csanád megyében

2022. 07. 02., szo - 14:42
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogtak egy belgiumi állampolgárt, aki 4 illegális migránst akart Nyugat-Európába szállítani.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei lakossági bejelentés alapján 2022. július 2-án 13 óra 20 perckor Szegeden ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú Toyota Yaris személyautót és annak belga sofőrét. Az egyenruhások a jármű átvizsgálása során annak utasterében 4 határsértőt találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a gépjármű 41 éves vezetőjét előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alvó férfi feje mellől lopott

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki besurrant egy jászberényi ingatlanba, és amíg a tulaj békésen aludt, a házban kutakodott, majd onnan készpénzt lopott el.

 

Nem nyaralni indult

Gurulós bőröndbe pakolta a kispesti házból ellopott tárgyakat egy férfi, aki végül a szomszédok karjában landolt.