Embercsempészt fogtak és illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

2022. 01. 25., k - 06:15
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az éjszaka során elfogtak egy embercsempészt és 22 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel és az osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. január 24-én 22 óra és január 25-én 6 óra között 21 illegális migránst tartóztattak fel Mórahalom és Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Készenléti Rendrőség járőrei a honvédekkel együttműködve 2022. január 25-én 2 óra 10 perckor Mórahalom külterületén ellenőriztek egy ukrán honosságú Ford Transit típusú gépjárművet, amit egy 29 éves ukrán állampolgár vezetett. A járműben rajta kívül további 1, magát töröknek valló férfi volt, aki személyazonossága mellet jogszerű magyarországi tartózkodását sem tudta igazolni. Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértővel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  
A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Családi nap Tatán

Színes programok és látványos bemutatók várták a látogatókat.

 

A józsefvárosi Robin Hood

A VIII. kerületi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki beismerte, hogy egy józsefvárosi plébánia kapuját felfeszítette, majd megpróbált ellopni a templomból egy Mária szobrot.