Gördülékeny beléptetés és ügyintézés a határon

2022. 03. 08., k - 15:47
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is teljes kapacitással üzemelteti a határátkelőhelyeket, hogy biztosítsa a folyamatos utasforgalmat.

A rendőrség új eljárásrendet követ a hiányos okmányokkal Ukrajnából érkező menekülők ügyintézésében.

2022. március 6-tól nem szükséges ideiglenes menekült gyűjtőhelyre menniük azoknak sem, akik útiokmány nélkül, vagy hiányos okmányokkal érkeznek.

A rendőrök a beléptetés után, még a határátkelőhelyeken ellátják őket egy ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolással, amely 30 napig biztosít számukra jogszerű magyarországi tartózkodást.

Az igazolással önállóan utazhatnak tovább magyarországi úticéljuknak megfelelően.

Az ukrán-magyar határszakasz forgalmáról folyamatosan frissülő adatok a rendőrség weboldalán érhetők el. (https://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo/magyar-ukran-hatarszakasz-forgalma)

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fennakadt az ellenőrzésen

Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen.

 

Vigyázat, vadveszély!

Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a rendőröket Győr-Moson-Sopron megyében. Három esetben a vadon élő állat nem élte túl a karambolt.

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.