Gyóró külterületén fogták el a rendőrök az embercsempészt

2022. 05. 28., szo - 14:59
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy kistehergépkocsival szállította a migránsokat a litván sofőr Ausztria irányába.

A Kapuvári Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai a 8603-as számú úton, Mihályi és Gyóró települések között 2022. május 28-án 13 óra 45 perckor állítottak meg egy járművet. Az intézkedés megkezdése előtt a sofőr, illetve utasai közül több személy a rendőri ellenőrzés alól kivonva magát, a helyszínről elmenekült. A járműben tartózkodó öt külföldi ellenőrzését az egyenruhások végrehajtották, és megállapították, hogy személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudják igazolni. Rövid időn belül a helyszín közelében elfogták a kistehergépkocsi 44 éves vezetőjét, akit a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítottak. A helyszínről elmenekülő migránsok felkutatása folyamatban van.

A sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően –a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam