Hamis alvázszám a záhonyi határátkelőhelyen

2020. 09. 25., p - 09:11
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök megállapították, hogy az eredeti alvázszám alapján az autót a spanyol hatóság körözi.

A záhonyi közúti határátkelőhelyen 2020. szeptember 23-án 19 óra 30 perckor jelentkezett kilépésre egy kisteherautóval közlekedő 22 éves ukrán állampolgárságú férfi. A rendőrök az ellenőrzés alatt megállapították, hogy a tréleren szállított Toyota RAV4 típusú autó alvázszámát meghamisították, valamint a gépkocsi forgalmi engedélye is hamis. A jármű további vizsgálata során kiderült az eredeti alvázszáma, mely alapján az autót a spanyol hatóság a Schengeni Információs Rendszerben körözi.  A rendőrök a külföldi férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt a Záhonyi Rendőrkapitányságra előállították. A rendőrség a gépkocsit lefoglalta és a további eljárás során felvette a kapcsolatot a körözést kibocsátó hatósággal.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az utazás vége

Büntetőeljárás indul egy 45 éves bolgár sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

A gyanú: vesztegetés elfogadása

A budapesti rendőrök két főorvost és egy főnővért gyanúsítanak azzal, hogy 170 ezer forintot kértek jogosulatlanul egy idős asszony ellátásáért.

 

Lezárták: meglopta az „ügyfelét”

A kecskeméti nyomozók egy fiatal lány ügyében fejezték be a nyomozást, aki különös körülmények között jutott hozzá egy bankkártyához. Azzal jogosulatlanul vásárolni is akart, így rögtön lebukott.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 23 éves ukrán sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.