Határforgalmi helyzet a magyar-ukrán államhatáron

2022. 03. 01., k - 17:41
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában közel tízezer belépőt, és több mint háromezer kilépőt regisztráltak az ukrán viszonylatú határátkelőhelyeken.

A határátkelőhelyekre továbbra is folyamatosan érkeznek az Ukrajnából menekülők. A háború viszontagságai elől menekülők a rendőrségtől minden segítséget megkapnak. Akik igényt tartanak rá, azokat szervezetten ideiglenes menedékhelyekre, és segítségpontokra szállítják, ahol a szükséges ideig fűtött épületekben tartózkodhatnak, és ellátásukról is gondoskodnak.

Az államhatár magyar oldalán nincs torlódás, a beléptetés gördülékeny.

Az ukrán-magyar határszakasz forgalmáról folyamatosan frissülő adatok a rendőrség weboldalán érhetők el. (https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/az-ukran-magyar-hatarszakasz-forgalma-1)


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.