Határrendészeti összefoglaló Somogy megyéből

2021. 07. 10., szo - 18:00
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen jutott be Magyarországra két illegális migráns a somogyi határszakaszon, akiket Inka kerített kézre.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. július 10-én délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy Mezőcsokonya külterületén illegális határsértőket láttak. A rendőrök jelentős erőkkel, és nyomkövető kutyával érkeztek a helyszínre, ahol megkezdték a felkutatásukat. 

A nagybajomi körzeti megbízottak -akiket Inka, a nyomkövető szolgálati kutya vezetett nyomra- Mezőcsokonya határában két illegális migránst tartóztattak fel. A határsértők magukat afgán állampolgároknak vallották, de sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök előállították őket a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatásuk megkezdődött.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Állati csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában.

 

A migráció, mint üzlet

Ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a KR NNI. A kétnapos képzés során a szakemberek az illegális migrációra épülő nemzetközi szervezetek által elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem legújabb kihívásait vették górcső alá.

 

Életet mentettek a jászsági rendőrök

A jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.