Határrendészeti összesítő – Az elmúlt 12 óra eseményei Fejér megyéből

2021. 06. 30., sze - 18:00
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy szerb embercsempész kistehergépjárműve rakterében tizenkilenc fő illegális migránst szállított Enying belterületén.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya információja alapján a Fejér megyei rendőrök 2021. június 30-án 13 órakor a 64-es számú főút 31-es kilométerszelvényében, Enying belterületén ellenőriztek egy magyar honosságú kistehergépkocsit és annak 64 éves szerb állampolgárságú vezetőjét. A jármű rakterében két iraki állampolgárt és tizenhét, magukat szír állampolgárnak valló személyt találtak az egyenruhások.

A gépjármű utasait - akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, és személyazonosságukat sem tudták hitelt érdemlően igazolni - a rendőrök a kistehergépkocsi vezetőjével együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra. Elszámoltatásuk folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.