Határrendészeti összesítő Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

2021. 01. 12., k - 06:00
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök két embercsempésszel és hat illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Munkatársaink, a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján, 2021. január 11-én 17 óra 30 perc és 2021. január 12-én 5 óra 30 perc között két embercsempésszel szemben intézkedtek, akik hat illegális migránst szállítottak gépjárművel Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság járőrei a csépai elágazásnál ellenőrizték 2021. január 11-én 19 óra 50 perckor a tehergépkocsit vezető 28 éves budapesti férfit és az autóban utazó társát, egy 25 éves budapesti nőt. A gépkocsi csomagterében 6 személy utazott, akik szír állampolgárnak mondták magukat. Az intézkedés során azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök a gépjárművezető ruházatának átvizsgálásakor kábítószer gyanúját keltő zöld növényi őrleményt és fehér port találtak. Az egyenruhások megállapították továbbá, hogy a sofőr a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. A rendőrök a gépkocsivezetőt és társát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították és az őrizetbe vételükről határoztak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága embercsempészés bűntett miatt folytat el eljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szamurájkardos emberrablás

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

 

Jól kikormozták

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.