Határrendészeti összesítő Tolna megyéből

2021. 06. 04., p - 06:30
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna megyei rendőrök a NAV munkatársainak együttműködésével az M6-os autópályán fogtak el egy francia embercsempészt és hét illegális migránst.

A Paksi Autópálya Alosztály járőrei – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival együttműködve – 2021. június 3-án 20 óra 9 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 134-es kilométerszelvény közelében, a Fácánkerti pihenőben ellenőriztek egy francia rendszámú gépkocsit. A járművet egy 38 éves francia állampolgárságú férfi vezette, aki hét, magukat szír állampolgárnak valló utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon a francia embercsempésszel szemben büntetőeljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablási kísérlet Szegeden

Nyitás előtt megpróbáltak kirabolni egy dohányboltot Szegeden. Az elkövetőt egy órán belül elfogták a rendőrök.