Határrendészeti összesítő Tolna megyéből

2021. 01. 22., p - 06:00
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy észt embercsempészt és kilenc illegális migránst fogtak el az 5603-as úton, Bonyhád térségében.

A Bonyhádi Rendőrkapitányság egyenruhásai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján – 2021. január 21-én 22 óra 02 perckor egy magyar rendszámú kocsit ellenőriztek az 5603-as út 19-es kilométerszelvény közelében, Bonyhád térségében. A járművet vezető észt férfin kívül a gépkocsiban kilenc – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alvó férfi feje mellől lopott

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki besurrant egy jászberényi ingatlanba, és amíg a tulaj békésen aludt, a házban kutakodott, majd onnan készpénzt lopott el.

 

Nem nyaralni indult

Gurulós bőröndbe pakolta a kispesti házból ellopott tárgyakat egy férfi, aki végül a szomszédok karjában landolt.