Határrendészeti összesítő Veszprém megyéből

2021. 01. 11., h - 18:00
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök két embercsempésszel és nyolc illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

A Devecseri Rendőrőrs munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának információi alapján 2021. január 11-én, 10 óra 42 perckor a 8-as számú főúton, Devecser közelében állítottak meg egy német rendszámú kistehergépkocsit, amit egy 31 éves román férfi vezetett.

A járműben – ami Ausztria felé haladt – a sofőrön és egy 44 éves román utason kívül nyolc illegális migráns utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A két román férfit, valamint az utasokat előállították. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A román gépjárművezetővel és segítőjével szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

migráns

migráns


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az út vége

Büntetőeljárás indul egy 22 éves magyar sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Ittasan vezettek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 23 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 20. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.