Hatékony fellépés az illegális migráció ellen

2023. 05. 12., p - 11:44
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai összehangolt akcióban léptek fel a külföldiekkel kapcsolatos jogellenes cselekményekkel szemben.

 

Jogellenes bevándorlás elősegítése, támogatása, jogellenes tartózkodás elősegítése, harmadik országbeli állampolgár jogellenes foglalkoztatása, emberkereskedelem, kábítószer bűnözés, illegális fegyver-kereskedelem, a dokumentum-hamisítás különböző formái… néhány jogsértő cselekmény, amelyek kapcsolódnak az illegális migrációhoz, és ellenük több szervezet együttműködésével lehet hatékonyan fellépni.

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök 2023. május 11-én az M5-ös autópályát vonták teljes ellenőrzésük alá az idegenrendészeti helyzet javítása, fokozása érdekében. Az akcióban közreműködött a vármegyei egyenruhásokon kívül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Dél-alföldi Regionális Igazgatósága, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Munkaügyi Főfelügyelősége is.

Az akció ideje alatt a rendőrök 4 esetben összesen 14 személlyel szemben szabtak ki helyszíni bírságot azért, mert menet közben nem használták az egyik legfontosabb passzív biztonsági eszközt, a biztonsági övet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.

 

Fokozott ellenőrzés

A Tatabányai Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tart 2024. május 18-án 12:00 órától május 19-én 24:00 óráig.