Hiába menekült az embercsempész páros

2023. 01. 24., k - 13:29
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun vármegyei egyenruhások és a szlovák rendőrök elfogták a francia csempészeket.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőrei 2023. január 24-én délelőtt Balotaszállásnál egy francia honosságú autót akartak megállítani.

A sofőr a rendőrök többszöri jelzésének ellenére nem állt meg, ezért több autóval követték. A gépjárművet végül Zsana térségében, többek között a Bács-Kiskun vármegyében szolgálatot teljesítő szlovák kontingens tagjaival állították meg a rendőrök.

A járművet egy 21 éves francia férfi vezette, mellette szintén 21 éves francia társa ült. Rajtuk kívül 10 külföldi utazott az autóban, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a sofőr és társa – ellenszolgáltatás fejében – a határsértőknek segítséget akartak nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért velük szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

A férfiakat előállították, és gyanúsítottként kihallgatásukat követően őrizetbe veszik. A nyomozók előterjesztést tesznek az embercsempészek letartóztatásának indítványozására, a migránsokat pedig a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.