Illegális migráns csoportok Csongrád-Csanád megyében

2021. 11. 20., szo - 06:10
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt csoportban 66 határsértő Csongrád-Csanád megyében az éjjel. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. november 19-én 22 óra 30 perckor, és 22 óra 30 perckor, majd november 20-án 4 órakor három csoportban 23 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel és a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. november 20-án 0 óra 30 perckor és 1 óra 40 perckor további két csoportban újabb 43 határsértőt tartóztattak fel Ferencszállás és Szeged külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szomáliai, libanoni, etióp, szudáni, jemeni, ghánai, szír és palesztin állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vissza az iskolába

A fővárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint sorozatjelleggel követett el lopásokat a XIII. kerületben; két tanári szobát is kiszemelt.

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

 

Éjszaka a belvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést az V. kerületben péntek éjszaka.

 

Lezárt akta: Felszámolták

Az érdi nyomozók egy 2022-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint egy 29 éves helybéli férfi egy családi házban termesztette a kábítószert.