Illegális migránscsoportok Csongrád-Csanád megyében

2022. 03. 22., k - 06:30
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba az éjszaka folyamán hat csoportban 126 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel közreműködve 2022. március 21-én 22 óra 50 perckor egy csoportban 46 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, szomáliai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh és a osztrák rendőrökkel, továbbá a honvédekkel és Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával közreműködve 2022. március 22-én 0 óra 15 perckor, 1 óra 10 perckor, 1 óra 40 perckor, 2 órakor és 5 óra 30 perckor további öt csoportban 80 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Szeged bel- és külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán, szír, líbiai, török és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Duplázott

Óbudán 50 helyett 101-gyel mértek be egy autóst. Rajta kívül 41 gyorshajtót regisztráltak 7 és fél óra alatt.