Illegális migránscsoportok Csongrád-Csanád megyében

2022. 04. 16., szo - 06:45
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az éjszaka folyamán hét csoportban 107 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh és az osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. április 15-én 23 óra 20 perckor és 23 óra 30 perckor két csoportban 35 illegális migránst tartóztattak fel Szeged-Gyálarét és Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, tunéziai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei az osztrák rendőrökkel, valamint a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával együttműködve 2022. április 16-án 0 óra 45 perckor, 3 óra 20 perckor, 3 óra 30 perckor, 5 órakor és 6 órakor további öt csoportban 72 illegális migránst tartóztattak fel Ruzsa, Ásotthalom, Röszke, Mórahalom kül- és belterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, török, marokkói, tunéziai, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.