Illegális migránscsoportok Csongrád-Csanád megyében

2022. 05. 11., sze - 17:45
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 15 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

Mint, ahogy arról korábban beszámoltunk anyagi káros közúti közlekedési baleset történt ma délután, valamivel fél egy előtt az M5-ös autópálya 138-as kilométerszelvényében Budapest irányába Kistelek külterületén, ahol egy kisteherautó oldalára borult. A helyszínre kiérkező egyenruhások a teherautóban és annak közvetlen környezetében nem találtak senkit, ezért terepkutatást rendeltek el.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség és a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei a helyszín közelében a pályatest melletti erdőben megbújva egy csoportban 15 illegális migránst feltartóztattak. Ellenőrzésük során a csoport tagjai török és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A csoportból két határsértőt a mentők orvosi ellátásra kórházba szállítottak.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az ügyben a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés gyanúja miatt indított eljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Holttestet találtak Szegeden

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei egy holttestet találtak Szegeden. A nyomozók vizsgálják az eset körülményeit.