Illegális migránscsoportok Csongrád-Csanád megyében

2021. 12. 06., h - 06:04
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba az éjszaka folyamán, újabb három csoportban 40 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei 2021. december 5 -én 23 óra 05 perckor egy csoportban 12 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel együttműködve 2021. december 6-án 2 óra 30 perckor és 3 óra 55 perckor, további két csoportban újabb 28 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom és Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, török és afgán állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam