Illegális migránsok Csákváron

2022. 07. 14., cs - 10:19
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A 13 külföldi férfi szír állampolgárnak vallotta magát, elszámoltatásuk folyamatban van.

A rendőrégre 2022. július 14-én 10 órakor érkezett lakossági bejelentés arról, hogy Csákvár belterületén egy magyar honosságú tehergépjármű vezetője a Kossuth Lajos utca és a Rákóczi Ferenc utca kereszteződéséhez érve kiugrott a gépjárműből és elszaladt. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a teherautó rakterében 13 felnőtt, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az egyenruhások a külföldi személyeket előállították, elszámoltatásuk folyamatban van, a tehergépjármű vezetőjét jelenleg is nagy erőkkel keresi a rendőrség.

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi buszmegállóban ellopta a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját.

 

Kékek a kék bolygóért

A Pest vármegyei bűnmegelőzők a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve szerveztek hulladékgyűjtéssel egybekötött környezetvédelmi programot a Ráckevei (Soroksári) Duna tanösvénynél.

 

Az esztergomi rendőrök „jófogása”

A hirdetőket átverő banda tagjait az esztergomi rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat Kiberfelderítési Főosztály munkatársaival együttműködve Győrben fogták el.

 

Alkalom szülte tolvajokat fogtak

A sértettek ugyan óvatlanok voltak, de a kiskunfélegyházi és a bajai rendőröknek még egy óra sem kellett ahhoz, hogy bűnelkövetők csuklóján kattanjon a bilincs.

 

Rokonait is meglopta

A karcagi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki saját rokonait lopta meg, valamint több üzletből tulajdonított el különböző használati cikkeket az elmúlt hónapokban.