Illegális migránsok Lőrincinél

2022. 11. 17., cs - 09:43
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

44 szír állampolgár volt a teherautó rakterében.

A 21-es számú főúton, Lőrinci közelében, 2022. november 17-én kora reggel a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján megállítottak egy magyar hatósági jelzésű tehergépkocsit. 

A jármű rakterében 44, magát szír állampolgárnak való személy - köztük hét gyermekkorú - tartózkodott, akik személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért előállították őket a Hatvani Rendőrkapitányságra.

.

Elszámoltatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az illegális migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A gépjármű szerb állampolgárságú sofőrje ellen embercsempészés bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.