Illegális migránsokat fogtak el Budapesten

2021. 08. 30., h - 06:33
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A csoport tagjait elfogták és a kerületi rendőrkapitányságra előállították.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján 2021. augusztus 30-án 5 óra körül a Készenléti Rendőrség beosztottai igazoltattak egy norvég rendszámú kisbuszt Budapesten a XXIII. kerületben.

A kocsit egy román állampolgár vezette, a vele utazó 12 férfi és 1 nő iratokkal nem rendelkezett, jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A járművezetőt, és a 13 illegális migránst a rendőrök elfogták, és előállították a VIII., illetve a XX-XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságokra. A Budapesti Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indít eljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb fogás

Egy 18 éves szerb sofőr ellen indul büntetőeljárás, aki kilenc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Eljárás indult

A rendőrök nyomozás keretében vizsgálják a Balaton Sound könnyűzenei fesztivál óriáskerekén történt baleset körülményeit.

 

Elfogás

Büntetőeljárás indul egy 58 éves grúz sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.