Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

2022. 05. 21., szo - 06:33
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba az éjszaka folyamán nagyobb csoportokban 118 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel, a polgárőrökkel és az osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. május 20-án 22 óra és május 21-én 6 óra között nagyobb csoportokban 118 illegális migránst tartóztattak fel Szeged-Gyálarét, Röszke, Ásotthalom és Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, tunéziai, líbiai, marokkói, török, palesztin és algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Célkörben

A Pest vármegyei célkörözési nyomozók kopogtattak be egy zuglói panzió szobájába, ahol elfogtak egy többszörösen körözött férfit.

 

Meggyanúsítva

A nagykőrösi rendőrök azonosították és elfogták azt a 31 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint egy italdiszkontba járt rendszeresen, -nem vásárlási célzattal.

 

"Munkaruhája" buktatta le

Több bűncselekményt is ugyanabban az öltözetben hajthatott végre az a férfi, akit most őrizetbe vettek a XIII. kerületi rendőrök.

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.