Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

2022. 05. 21., szo - 06:33
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba az éjszaka folyamán nagyobb csoportokban 118 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel, a polgárőrökkel és az osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. május 20-án 22 óra és május 21-én 6 óra között nagyobb csoportokban 118 illegális migránst tartóztattak fel Szeged-Gyálarét, Röszke, Ásotthalom és Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, tunéziai, líbiai, marokkói, török, palesztin és algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a halmozó

Engedély nélkül elvitt autóval balesetet okozott, ivott és a járművezetéstől is eltiltották azt a 41 éves kompolti férfit, akinek személyi szabadságát a dunakeszi rendőrök korlátozták.

 

Lezárt ügyek: kétszer is kirabolta áldozatát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a fiatalkorúval szemben folytatott le, aki két egymást követő napon is kirabolt egy férfit.

 

Embercsempészek rendőrkézen

A rendőrök elfogtak két litván állampolgárt, akik 28 illegális migránst akart Nyugat-Európába szállítani.