Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

2022. 06. 19., v - 06:17
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az éjszaka során nagyobb csoportokban 138 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség, valamint a Magyar Honvédség járőrei, a cseh és osztrák rendőrökkel, valamint a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával együttműködve 2022. június 18-án 22 óra és június 19-én 6 óra között 19 esetben, 138 illegális migránst tartóztattak fel Szatymaz, Öttömös, Ásotthalom, Mórahalom és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai tunéziai, afgán, török, pakisztáni, marokkói és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.