Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

2022. 06. 25., szo - 06:15
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 111 illegális migránst tartóztattak fel az éjszaka Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei az osztrák rendőrökkel és a honvédekkel együttműködve 2022. június 24-én 22 óra és június 25-én 6 óra között nagyobb csoportokban 111 illegális migránst tartóztattak fel Röszke, Szeged-Gyálarét, Mórahalom és Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, afgán, tunéziai, török, indiai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.