Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

2022. 06. 25., szo - 06:15
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 111 illegális migránst tartóztattak fel az éjszaka Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei az osztrák rendőrökkel és a honvédekkel együttműködve 2022. június 24-én 22 óra és június 25-én 6 óra között nagyobb csoportokban 111 illegális migránst tartóztattak fel Röszke, Szeged-Gyálarét, Mórahalom és Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, afgán, tunéziai, török, indiai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Célkörben

A Pest vármegyei célkörözési nyomozók kopogtattak be egy zuglói panzió szobájába, ahol elfogtak egy többszörösen körözött férfit.

 

Meggyanúsítva

A nagykőrösi rendőrök azonosították és elfogták azt a 31 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint egy italdiszkontba járt rendszeresen, -nem vásárlási célzattal.

 

"Munkaruhája" buktatta le

Több bűncselekményt is ugyanabban az öltözetben hajthatott végre az a férfi, akit most őrizetbe vettek a XIII. kerületi rendőrök.

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.