Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

2022. 07. 01., p - 06:00
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az éjszaka során 232 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei az osztrák és a cseh rendőrökkel, a honvédekkel és a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával együttműködve 2022. június 30-án 22 óra és július 1-én 6 óra között 232 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom és Röszke külterületén, valamint Szeged-Gyálarét belterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, pakisztáni, afgán, indiai, tunéziai, szomáliai, líbiai, algériai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.

 

Menekült

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott.