ISMÉT EMBERCSEMPÉSZ ELFOGÁS GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBEN

2022. 07. 28., cs - 07:14
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy marokkói férfi társával 10 illegális migránst akart Ausztriába vinni.

A rendőrök - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján - 2022. július 28-án 6 óra körül cseh osztrák honosságú gépkocsit állítottak meg a 84-es főúton, Pereszteg külterületén.

A 35 éves marokkói sofőrön és 33 éves marokkói társán kívül az autó utasterében 10 – magát afgán állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Soproni Rendészeti Integrált Központba előállítják.

A migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos a magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel és társával szemben a nyomozók embercsempészés bűntette elkövetésnek gyanúja miatt eljárást indítanak. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 
 
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.