ISMÉT EMBERCSEMPÉSZ ELFOGÁS GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBEN

2022. 07. 28., cs - 07:14
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy marokkói férfi társával 10 illegális migránst akart Ausztriába vinni.

A rendőrök - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján - 2022. július 28-án 6 óra körül cseh osztrák honosságú gépkocsit állítottak meg a 84-es főúton, Pereszteg külterületén.

A 35 éves marokkói sofőrön és 33 éves marokkói társán kívül az autó utasterében 10 – magát afgán állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök az embercsempészt elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Soproni Rendészeti Integrált Központba előállítják.

A migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos a magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel és társával szemben a nyomozók embercsempészés bűntette elkövetésnek gyanúja miatt eljárást indítanak. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 
 
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Emberölés miatt körözik

A budapesti rendőrök azonosították a XVI. kerületben elkövetett életellenes bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.