Jelenleg nem határvadászokat keresünk, hanem fegyveres biztonsági őrök jelentkezését várjuk munkavállalóként

2022. 07. 05., k - 15:42
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az önálló határvadász testület létrehozása és a fegyveres biztonsági őrök – folyamatos – toborzása két külön feladat.

A rendőrség szervezetében jelenleg is 1923 fegyveres biztonsági őr dolgozik munkavállaló, illetve rendvédelmi igazgatási jogviszonyban, akik közül több százan már évek óta a déli határszakaszon teljesítenek szolgálatot.

A kormány ez év elején biztosított bérfedezetet a létszám további emelésére, jelentős mértékben támogatva ezzel a rendőrség határőrizeti tevékenységét. A speciális feladatokhoz igazított, újragondolt munkaszerződés alapján márciusban indult a toborzás, és az erre vonatkozó álláshirdetés jelenleg is olvasható a rendőrség honlapján. Ezen kollégák fegyveres biztonsági őrként az ukrán, a román és a szerb zöldhatáron, illetve a határátkelőhelyeken is látnak el szolgálatot.

A határvadászok toborzása csak a kormány döntését követően kezdődhet meg, a részletek (szervezet, jogviszony, feladatkörök stb.) kidolgozása még folyik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Minden lehetőséget megragadnak

Fejér megyéig sikerült eljutniuk Szerbiából azoknak az illegális migránsoknak, akik egy járműszerelvény alvázára kapaszkodtak fel a sofőr tudta nélkül.

 

Októberben eddig négy illegális migráns Tolnában

A szekszárdi rendőrök egy, magát tunéziai állampolgárnak valló személyt állítottak elő a helyi vasútállomáson megálló vonatról, míg az autópályán három marokkóit igazoltattak a Geresdi pihenőnél a járőrök.

 

Rablás miatt őrizetben

A szolnoki rendőrök hely- és személyismeretének köszönhetően rövid időn belül elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a feltételezett elkövetőt.

 

Prevenció az akcióban

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték Bács-Kiskun megyében. Az akcióhoz a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tagjai is csatlakoztak, akik ismertették a szabálytalankodókkal a biztonsági öv használatának fontosságát és speciális szimulátorral szemléltették életmentő funkcióját.

 

Fokozott ellenőrzés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a megye egész területén.